Aktuality

Medzinárodný plenér - 2017

V dňoch 11.05.2017 - 13.05.2017 sa v Zariadení pre seniorov Náruč na Veselej ulici konal medzinárodný plenér výtvarných umelcov z Poľska, Čiech i Slovenska. Pozvanie prijali Aleksandra Tabisz, Renata Goraczko, Krzysztof Niedzwiecki, Jana Hovancová, Katarína Sláviková - Volčková, Viera Vaľková, Margita Rešovská, Ján Matta, Veronika Dolanská, Jaro Danko. Po oboznámení sa s prostredím, umelci začali dávať svojej predstave konkrétnu podobu. Pán Matta a pán Danko pracovali priamo s prijímateľmi sociálnej služby. Ukázali im, ako sa dá zo sadrokartónu a sadry vytvoriť hotové umelecké dielo, pričom každý prijímateľ si to mál možnosť aj vyskúšať. Maliarov pri tvorbe navštívili aj žiaci zo Základnej školy a Gymnázia sv. Mikuláša.
Umeleckou bodkou za celým plenérom bola vernisáž vytvorených obrazov. Kurátorkou výstavy bola pani Rešovská, ktorá popísala použité techniky pri maľovaní.
Pri plenéri sme si vyskúšali niečo nové. Pozorovali sme, ako ovplyvňuje umenie život prijímateľa sociálnej služby. Nadviazali sme nové priateľstvá a spoločne sme konštatovali, že by bola škoda v tom nepokračovať.

Mgr. Sylvia Šimkovičová

Ísť späť

© 2024 Všetky práva vyhradené pre Zariadenie pre seniorov Náruč
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.