Aktuality

Náruč plná remesiel

„Zo všetkých strán sa nám krása ponúka,
rozľahlá široká náruč dokorán otvorená
objať všetkých chce.“

Dňa 05.09.2019 sa uskutočnil pod záštitou Zariadenia pre seniorov Náruč, Divadla Jonáša Záborského – útvaru osvetovej činnosti a Občianskeho združenia Veselka, v poradí už 4. ročník podujatia „Náruč plná remesiel“. Nakoľko išlo o podujatie úzko spojené s ľudovou tvorbou jeho slávnostné zahájenie si vzali pod taktovku PaedDr. Bronislava Fecková a Mgr. Ivana Čechová s Detským folklórnym súborom Zvonček, ktorý pôsobí pri ZŠ Ľubotice.
Náruč otvorila svoje brány pre týchto zručných remeselníkov: Máriu Basalovú – zdobenie medovníkov; Jarmilu Harčárovú – kytice z listov, háčkovanie a čipka; Máriu Dzurčaninovú – bižutéria; Evu Kohútovú – pletenie z nití; Jána Kostrába – lepenie dreveníc a drôtovanie; Máriu Kostrábovú – krojované bábiky; Bertu Levayovú – drôtovanie; Margitu Maďarovú – paličkovaná čipka; Darinu Sajdákovú – macramé; Katarínu Wagnerovú – košíky z pedigu a Annu Závackú – kraslice, soľnobanská čipka a šúpolie. Podujatie navštívili: viceprimátor mesta Prešov, Mgr. Pavol Neupauer, poverená riadením Odboru služieb pre občanov MsÚ Prešov, PhDr. Mária Humeníková PhD., metodička Útvaru osvetovej činnosti
DJZ v Prešove, pani Viera Vargová, partneri projektov ZŠ Bajkalská a Katolícka spojená škola sv. Mikuláša.
Pod vedením inštruktorky sociálnej rehabilitácie Anny Hirkovej si mohol každý vyskúšať točenie hliny na hrnčiarskom kruhu.

Mgr. Sylvia Šimkovičová
sociálna pracovníčka

Ísť späť

© 2024 Všetky práva vyhradené pre Zariadenie pre seniorov Náruč
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.