Týždeň medzinárodnej kuchyne - piatok
Naše cestovanie za chuťami iných krajín sme ukončili v Nórsku. Podávala sa nórska krémová polievka a losos na masle so zemiakovou kašou. Ako príloha bola dusená zelenina a paradajkový šalát.
Našich prijímateľov sme sa pýtali, ktorá medzinárodná kuchyňa im chutila najviac.
Ako sú jednotlivé krajiny jedinečné a rôznorodé, aj chute u našich prijímateľov sa striedali. Pán Ján si pochvaľoval maďarskú kuchyňu, pretože má veľmi rád chuť papriky. Pani Máriu najviac potešili francúzske špeciality a Cordon bleu by si dala vraj aj každý druhý deň. S tým nesúhlasila jej spolustolovníčka pani Alžbeta, ktorá má radšej ľahšie jedlá. Jej chutila nórska kuchyňa.
Ďakujeme pracovníkom našej kuchyne za gastronomické cestovanie po rôznych medzinárodných kuchyniach.
Mgr. Agáta Sučková
sociálna pracovníčka